KUMY

schetsontwerp rotonde Bargeres, Emmen

Vanuit wijkbelangen Bargeres kwam de vraag om een schetsontwerp te maken van een kunstwerk voor de nieuwe rotonde van Bargeres. In juli 2020 ben ik daarmee aan het werk gegaan.

Tijdens het het schetsen met verschillende materialen (klei, karton, op papier en digitaal) richte ik me vooral op de Brinkenweg, het Oranjekanaal en de hoogteverschillen. Vanuit de vorm van de Brinkenweg en het Oranjekanaal is ‘Grabber’ geboren …

... lees verder

Tentoonstelling Verzameling Drenthe

Bij K&C in Assen is tot 1 juli de tentoonstelling “Verzameling Drenthe” te zien.
Het is de laatste tentoonstelling die Peter Hiemstra, adviseur beeldend, voor K&C heeft samengesteld.
Peter laat in de expositie het werk van 45 Drentse kunstenaars zien met wie hij de afgelopen jaren in verschillende projecten heeft samengewerkt.

... lees verder

kom werken in mijn open atelier

Met regelmaat staat mijn atelier open voor iedereen die graag een dag of dagdeel wil schilderen, boetseren of beeldhouwen.
De dagen zijn geschikt voor iedereen, beginner en gevorderde omdat ik iedereen op zijn/haar eigen niveau begeleid.

Loop je tijdens het werken vaak vast en weet je niet hoe je dat punt voorbij komt? Of vind je het juist zo lastig om te beginnen? Dan help ik je verder.

... lees verder

expositie 'dieren en dingen'

De tentoonstelling ‘Dieren en dingen, een kijk & doe tentoonstelling’ is speciaal voor jong en oud, met herkenbare onderwerpen voor kinderen. We hebben dierenportretten en kunstwerken met alledaagse voorwerpen verzameld. Daartussen staan spannende kruisingen: dingen in de vorm van dieren en dieren vermomd als ding. Er is naast kunst kijken ook veel te ontdekken en zelf te doen!

... lees verder

impressies, portretten in dimensies

Voor de tentoonstelling in het najaar van 2016 in de Grote Kerk van Emmen, ben ik het project Impressies gestart in april van dat jaar. Het portret is een belangrijk thema binnen mijn werk en dan meestal als beeld van brons of steengoed. Omdat er in de Grote kerk geen beelden kunnen staan, was dat voor mij de aanleiding om een onderzoek te starten naar het reliëf met als thema portret. Qua materialen heb ik de materialen gekozen, die niet zomaar voor de hand liggen, maar vooral gebruik worden als hulpmaterialen zoals gips, siliconen, was en karton.

... lees verder