KUMY

kunstkijker

kunstkijker | Museum Fundatie | Zwolle | 2019

Een kunstbeschouwelijk gesprek over vorm, beweging, richting en voorkeur.

Hierbij wil ik cursisten en geïnteresseerden uitnodigen om te komen kijken en zien, ervaren en voelen, luisteren en delen.
Vaak komen er tijdens mijn cursussen thema’s en vragen naar voren die niet altijd direct met het werken in klei, steen of verf te maken hebben, maar een meer filosofisch karakter hebben en raken aan onze eigen ontwikkeling, waarden en zelfkennis. Het zijn vaak de meest vervullende gesprekken die daaruit voortkomen voor alle deelnemers. Tijdens de museum bezoeken met cursisten vertel ik over de werken die we bekijken op een kunstbeschouwelijk manier en ook hier ontstaan zulke gesprekken. Daarom wil ik hier graag meer ruimte voor bieden, ook voor mensen die geen cursus volgen of zelf kunstzinnig bezig zijn, maar wel iets meer zouden willen weten over het kijken naar kunst.

Dit najaar zijn er 3 bijeenkomsten in mijn atelier in Emmen voor minimaal 6 maximaal 20 deelnemers per avond inclusief thee, koffie en wat lekkers slechts 10 euro per persoon per keer. Donderdagavond 26 september (‘Vorm en richting’), 17 oktober (‘Gulden snede’) en 7 november (‘Beweging’).
Tijdens deze kunstbeschouwelijke avonden, geef ik presentaties over een thema in de kunst ondersteunt met digitale beelden. Het gaat om hoe we kunstwerken ervaren en bekijken, wat het met ons doet, wat valt op, wat vind je interessant en wat zou je kunnen gebruiken in je eigen werk.

kunstkijker | Het Depot | Wageningen | 2018

Interesse?
Boek direct één of meerdere data of neem vrijblijvend contact met me op.