KUMY

Vogel-Vrij

Voor alle informatie kijk op de site www.project-vogelvrij.nl

Vogel-Vrij | 2021 | CBK-Emmen

Vogel-Vrij is een community art project van Myrte van Dijk, een kunstinstallatie van duizenden vogeltjes van klei.
Er hebben ruim 1000 mensen meewerken aan het project, van jong tot oud.
De installatie en expositie was te zien van 10 juli t/m 19 september 2021 in het CBK-Emmen locatie Rensenpark. Het project vliegt door en zal ook op andere locaties te zien zijn waar het deelnemers en bezoekers zal raken en inspireren.

Bij de expositie was een introductiefilm te zien over de achtergrond en de uitvoering van het project en hoe de tentoonstelling beleefd kon worden. De film is gemaakt door Ophof Media en Advies, daarbij zijn filmopnames van mij gebruikt die ik heb gemaakt in het Bargerveen.
Bekijk hier de film.

Vogel-Vrij | 2021 | CBK-Emmen

Project Vogel-Vrij is ontstaan door het geven van workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen. Door het boetseren van een vogeltje ervaar je wat je allemaal met klei en vooral met je handen kunt. Klei een oer-Nederlands, natuurlijk product en een heel belangrijke ervaring voor iedereen en vooral voor kinderen in deze digitale tijd. Iedereen vindt het leuk om samen te boetseren en is vaak verrast van het resultaat.
Vrijheid is een belangrijk thema en zeker in nu weer erg actueel om bewust van te zijn en te koesteren. Wij zijn allemaal vrije vogels, unieke persoonlijkheden die we mogen ontwikkelen en uitdragen.

Volg project Vogel-Vrij ook op Facebook en Instagram

expositie Vogel-Vrij | 2021 | CBK-Emmen locatie Rensenpark